De Rijtuigenloods én Railcenter

Het Festival Duurzame Mobiliteit vindt opnieuw plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een centrale plek in het land, maar ook een mooi voorbeeld van een geslaagde transitie. Honderd jaar geleden werd deze loods gebruikt voor het onderhoud van treinen. De rails, takels in het dak en de monumentale rolbrug herinneren nog aan deze vroegere bestemming. Nu is het als evenementenlocatie de plek voor dit festival over mobiliteit. 

Nieuw dit jaar is dat we ook uitgebreid zijn naar het Railcenter. Railcenter laat de spoortraditie van de Wagenwerkplaats in Amersfoort voortleven. Het terrein deed bijna 100 jaar lang dienst als industrieel spoorcomplex en is nu wederom een bruisende plek waar spoorprofessionals en de spelers uit de wereld van de railinfrasector samen komen. 

Een SPITS-mijdende dag! 
We beginnen om 11.00 uur met het programma en eindigen om 19.30 uur. Wij zorgen voor een hapje na afloop zodat je met gevulde maag nà de spits kunt reizen.  

Je komt toch ook met de trein?
We verwachten in de Rijtuigenloods rond de 650 gasten tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit. De trein stopt met grote regelmaat voor onze gasten op Station Amersfoort.

Carpoolen of te wel ritdelen.
Mocht dat niet lukken en kom je met de auto dan zou je een andere festivalbezoeker mee kunnen nemen in jouw auto? Of heb je nog geen vervoer, maar zou je graag met iemand anders meerijden? Vul je gegevens in via bijvoorbeeld BlaBlaCar en wie weet kun je samen reizen. Wel zo Duurzaam Mobiel!

Adressen

De Rijtuigenloods
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort

Railcenter
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort

Routebeschrijving